Gostovanje NEOSERV: hitro, varno, zanesljivo

Ste vedeli, da je hitrost nalaganja spletne trgovine tesno povezana z uporabniško izkušnjo? Če se spletna trgovina obiskovalcem ne prikaže prej kot v le nekaj sekundah, obstaja velika verjetnost, da jo bodo takoj zapustili. Še posebej tisti, ki do trgovine dostopajo prek mobilnih telefonov, ne bodo prav dolgo čakali, da se jim po kliku na povezavo prikaže določena stran spletnega mesta.

To pa še zdaleč ni edini razlog, zakaj se mora spletna trgovina nalagati hitro. V primeru počasnega delovanja se namreč močno zniža tudi verjetnost, da bo obiskovalec izvršil oz. dokončal nakup. Počasne spletne trgovine ne vzbujajo zaupanja in veliko študij je dokazalo tesno povezanost hitrosti nalaganja trgovine z odstotkom izvedenih spletnih nakupov. Tudi iskalnik Google upošteva hitrost kot enega izmed pomembnih kriterijev pri razvrščanju rezultatov iskanja v svojem spletnem iskalniku.

Dejstvo je, da čas nalaganja spletne trgovine pomembno vpliva na uporabniško izkušnjo in obnašanje obiskovalca oz. na akcije, ki jih bo opravil v sami trgovini. Zato smo se odločili, da za spletno trgovino Nakupujem.si poiščemo ponudnika gostovanja, ki zagotavlja tako hitro kot tudi zanesljivo in varno spletno gostovanje. Po temeljiti raziskavi trga in testiranju različnih ponudnikov smo se odločili za NEOSERV, kjer se s storitvami spletnega gostovanja ukvarjajo že več kot 20 let.

Zakaj smo izbrali NEOSERV?

K odločitvi za izbiro ponudnika NEOSERV je botrovalo več dejavnikov.

  1. Kot že omenjeno, enega od pomembnejših razlogov predstavlja tradicija podjetja. Pri spletnem gostovanju gre namreč za storitev, kjer so potrebne izkušnje – tako na področju strežnikov (izbira kakovostne strežniške opreme, optimalna nastavitev strežnikov, uporaba sodobne programske opreme ipd.) kot tudi na področju tehnične podpore. NEOSERV se z gostovanjem ukvarja že od leta 2003 in tako velja za enega od domačih ponudnikov z najdaljšo tradicijo.

Gostovanje NEOSERV

  1. Navezali smo se že na naslednji dejavnik, in sicer nam je bilo pomembno, da spletno trgovino Nakupujem.si gostujemo pri slovenskem podjetju. Na ta način nam je podpora na voljo v domačem jeziku, kar je na področju tako tehnične storitve vsekakor dobrodošlo, poleg tega pa se tudi strežnik, na katerem gostuje naša trgovina, nahaja v Sloveniji. Slednje pomembno vpliva na hitrost prikazovanja spletnega mesta našim obiskovalcem, ki v daleč največjem številu prav tako prihajajo iz Slovenije. Posledično so odzivni časi kratki, prikazi spletne trgovini pa mnogo hitrejši, kot če bi trgovino gostovali na strežniku v tujini.
  2. Naslednja stvar, ki bi jo pred izbiro ponudnika gostovanja moral narediti vsakdo, je pregled mnenj zadovoljnih in nezadovoljnih naročnikov. Tega opravila smo se lotili tudi mi in bili smo presenečeni, saj negativnih komentarjev o NEOSERV praktično nismo zasledili – tako na njihovi Facebook strani kot med Google mnenji. Izjemno, saj so sicer na socialnem omrežju Facebook zbrali že več kot 570 ocen, prek iskalnika Google (oz. Google Maps) pa celo več kot 630. Tako na enem kot drugem omrežju dosegajo najvišjo možno oceno.
  3. Da bo naša spletna trgovina na strežniku NEOSERV zagotovo delovala hitro, smo se lahko prepričali še pred zakupom paketa gostovanja. Ponudnik namreč omogoča 30-dnevno brezplačno testiranje izbranega paketa, poskrbi pa tudi za brezplačen prenos spletnih strani (in e-poštnih predalov) na njihov strežnik. Tako lahko vsakdo še pred plačilom storitve preveri, ali bi njegovo spletno mesto na strežniku novega ponudnika dejansko delovalo hitreje. Za našo spletno trgovino lahko rečemo, da je bila razlika vsekakor očitna. Izbrali smo enega izmed njihovih Turbo paketov, namenjenih nekoliko zahtvenejšim naročnikom, kar se je izkazalo za pravo odločitev.
  4. Poleg hitrosti sta tudi zanesljivost in varnost pomembna dejavnika kakovostnega spletnega gostovanja. Očitno se pri izbranem ponudniku tega dobro zavedajo, saj naša trgovina nima izpadov v delovanju, za varnost pa skrbi NEOSERV Anti-Virus zaščita, ki samodejno zaznava morebitne varnostne luknje v spletnih straneh in jih samodejno zakrpa. Poleg tega ponudnik uporablja sistem Apache SpamAssassin, s katerim skrbi za preprečevanje prejemanja nezaželene e-pošte.

NEOSERV Anti-Virus zaščita

  1. Naslednji nam pomemben dejavnik, ki smo ga upoštevali pri izbiri ponudnika gostovanja, je bil, da mora storitev omogočati uporabo nadzorne plošče cPanel. To je orodje, prek katerega se enostavno upravlja z vsemi elementi spletnega gostovanja, od datotek, podatkovnih baz in e-poštnih predalov do varnostnih kopij, domen in poddomen, PHP verzij in modulov, SSL certifikatov in orodij za nadzor uporabe strežniških virov. V nadzorni plošči cPanel se nahaja tudi zbirka aplikacij Softaculous, ki omogoča preprosto nameščanje različnih sistemov, kot je npr. WordPress.
  2. Čeprav ga omenjamo kot zadnjega, pa še zdaleč ne pomeni, da gre za najmanj pomemben kriterij izbire ponudnika gostovanja. Tehnična podpora naročniku mora biti hitra, jasna, strokovna in prijazna. Brez zadržkov lahko rečemo, da ekipa NEOSERV svojim strankam nudi zares vrhunsko podporo, saj se lahko vedno zanesemo na njihovo pomoč ali nasvet. Na voljo so nam vse dni v tednu, tudi med vikendi in prazniki, tako podnevi kot ponoči. Skratka, ves čas, njihovi odgovori pa so vedno hitri in jasni.

Če tudi sami iščete zanesljivega ponudnika spletnega gostovanja, vam definitivno priporočamo, da preizkusite NEOSERV. Pišite jim na [email protected] ali jih pokličite na 059 335 000 ter jih povprašajte o možnosti brezplačnega prenosa vaše spletne strani na njihov strežnik in brezplačno 30-dnevno testiranje paketa gostovanja. Na ta način se boste lahko enostavno prepričali, ali bo vaša spletna stran delovala hitreje oz. ali vam njihova storitev ustreza.