Ekološka Klorela & Spirulina

Ni na zalogi

27,90 

Izkoristite moč narave s kapsulami Klorela in spirulina iz ekološko pridelanih alg. Klorela (chlorella) vsebuje več klorofila kot katerakoli druga rastlina, poleg tega pa ta super mešanica vsebuje tudi neverjetno veliko vitaminov, mineralov in maščobnih kislin. Še posebej edinstvene so zaradi vsebnosti vitaminov skupine B, ki jih iz rastlin sicer težko dobimo.

 • Visoko kakovostni ekološki klorela in spirulina
 • Vrhunske veganske beljakovine
 • Vsebuje več klorofila kot katerakoli druga rastlina
 • Mnogo mikrohranil in vitamin B12
 • 9 aminokilisn
 • kar 180 kapsul na pakiranje zadostuje za 6 mesecev

Ni na zalogi

Klorela (chlorella) je alga, ki jo umeščamo med elito živalskih in rastlinskih vrst, znano kot »živi fosili«. Živi fosili se skozi tisočletja niso razvijali, kljub številnim spremembam na Zemlji so ostali nespremenjeni. Zakaj je temu tako? Ker je bila že njihova starodavna zasnova brez napak! Klorela prihaja s Tajvana in Japonske, odkril pa jo je nizozemski mikrobiolog leta 1890. Med vsesplošnim pomanjkanjem hrane med drugo svetovno vojno je bila priznana kot potencialni nov vir hrane, saj vsebuje ogromno beljakovin in raste kar štirikrat na dan. Danes velja za izjemno koristno algo, ki jo običajno uživamo v obliki prehranskih dopolnil. Jemanje spiruline kot del uravnotežene prehrane vam lahko pomaga, da ostanete dobro prehranjeni.

Spirulina je modro-zelena alga, ki jo je NASA slavno uporabljala kot prehransko dopolnilo astronavtov na vesoljskih misijah. Aztekom je spirulina znana tudi po svojih lastnostih za povečanje vzdržljivosti, zato je že od odkritja veljala za superživilo. Spirulina je dober vir esencialnih vitaminov in mineralov, kot so tiamin (vitamin B1), riboflavin (vitamin B2), niacin (vitamin B3), baker, železo, beljakovine in magnezij.

Neverjetna klorela

Klorela (chlorella) vsebuje izredno veliko klorofila – te spojine, odgovorne za zbiranje energije iz sončne svetlobe s pomočjo fotosinteze, ima več kot katerakoli druga rastlina. Znano je, da se klorofil podpira tudi izločevalne organe. Klorela je znana tudi po tem, da je pomemben veganski vir vitamina B12, ki ga je z rastlinsko prehrano sicer težko zaužiti dovolj. Največ ga namreč najdemo v mesnih izdelkih. Klorela vsebuje tudi veliko železa, za katerega je znano, da podpira imunski sistem, telo oskrbi z energijo, obenem pa sodeluje pri različnih procesih čiščenja. Odlično se tudi dopolnjuje z vsakodnevno prehrano ljudi, ki se zaradi hitrega življenjskega sloga ne prehranjujejo redno in uravnoteženo in tudi za tiste, ki preživijo veliko časa v sedečem položaju in se premalo gibajo in imajo zaradi tega upočasnjeno prebavo.

Seveda klorela vsebuje tudi vitamine A, C in E, kar prinaša številne prednosti. Med drugim ti vitamini prispevajo k vzdrževanju lepe kože in zdravega vida, pomagajo pri tvorbi novih krvnih žil in zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Klorela je tudi bogata z beljakovinami, zato je priporočljiv dodatek zlasti za vegane, ki jim teh fizičnih gradnikov pogosto primanjkuje. Obenem klorela vsebuje tudi vse esencialne aminokisline, kar pomeni, da vam ni treba jemati množice različnih dodatkov. Vsebuje tudi minerale, kot so kalcij, magnezij, cink, fosfor in kalij. In nenazadnje, mikroalge veljajo za koncentriran vir omega-3 maščobnih kislin.

Alga klorela /chlorella) vsebuje: 

 • klorofil
 • beljakovine
 • minerali
 • vlaknine
 • aminokisline
 • fitohranila
 • vitamini A, B, C in E

Klorela (Chlorella) v tabletah – izkoristite moč alg

Klorela je zelena alga, ki raste v sladki vodi. Vsebuje visoko vsebnost beljakovin (približno 60 % teže) in je cenjen zaradi svojih odličnih čistilnih lastnosti. Čeprav obstaja nekaj prehranskih razlik med klorelo in spirulino, ima klorela višjo raven vitaminov in mineralov kot njen analog. Je tudi boljši vir zdravih maščob, kot so omega 3. Edinstvena hranila klorele so v tem izdelku povezana v trden ovoj iz celuloznih vlaken, ki ga je treba ‘razbiti’, da se ob zaužitju pravilno prebavi. Poseben postopek, ki izključuje toploto in svetlobo z namenom ohranitve hranilne celovitosti, razpoka zunanjo steno ovoja. Pri tem se neverjetne lastnosti klorele sprostijo v lahko prebavljivo obliko, ki le še čaka, da jo zaužijete. Vsak vnaprej skrbno odmerjen odmerek klorele je stisnjen v majhno tableto brez drugih dodanih sestavin, ki jo je izjemno lahko pogoltniti, zato lahko Klorelo v tabletah zlahka vključite v svojo dnevno rutino.

Spirulina in klorela v enem izdelku

Spirulina in klorela združena v edinstvenem izdelku ustvarjata še močnejše dopolnilo. Prednosti jemanja spiruline in klorele vključujejo naslednje:

 • Poveča naravno raven energije
 • Normalna kognitivna funkcija
 • Optimalno zdravje in vitalnost
 • Okrepi naravni obrambni mehanizem
 • Vzdrževanje normalne kože
 • Ohranjanje normalnega vida

Uporaba

Priporočen dnevni odmerek: 1 kapsula
Pakiranje vsebuje: 180 kapsul / 180 odmerkov

1 tableta na dan med obrokom z vodo ali po navodilih zdravstvenega osebja.

Shranjevanje: V suhem, temnem in hladnem prostoru. Ne izpostavljati direktni sončni svetlobi. 

Nasvet: Izdelek je prehransko dopolnilo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. V primeru nosečnosti, dojenja, jemanja zdravil ali drugih zdravstvenih težav, se pred uporabo posvetujte z zdravnikom. Če med jemanjem opazite kakršne koli neželene učinke, prenehajte z uporabo in se posvetujte z zdravnikom. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Sestavine

Ekološka Klorela in Ekološka Spirulina v prahu

Informacije o hranilni vrednosti

SESTAVINENA ODMEREK%RVH*
Ekološka Spirulina v prahu375 mg
Ekološka Klorela v prahu375 mg
Druge sestavine: Ovojnica kapsule: Hipromeloza (HPMC)

* Referenčna vrednost hranil / •RVH ni določena

Trenutno v akciji

-16%
Original price was: 19,90 €.Current price is: 16,72 €.
-14%
Original price was: 13,90 €.Current price is: 11,95 €.
-12%
Original price was: 23,95 €.Current price is: 21,08 €.
-14%
Original price was: 27,47 €.Current price is: 23,62 €.
-17%
Original price was: 19,95 €.Current price is: 16,56 €.
-14%
Original price was: 36,95 €.Current price is: 31,78 €.
-12%
Original price was: 19,95 €.Current price is: 17,56 €.
-15%
Original price was: 19,99 €.Current price is: 16,99 €.