Kalcij + Magnezij + Cink

Ni na zalogi

9,99 

Kalcij, magnezij in cink so pomembni minerali, ki pomagajo pri tvorbi kosti, zob, sklepov, tvorbi nevrotransmiterjev in pravilnem delovanju mišičnega sistema. S tem izdelkom boste dopolnili dnevne potrebe po the mineralih v eni tableti.

  • Prispeva k tvorbi nevrotransmiterjev
  • Spodbuja pravilno delovanje mišic
  • Pomaga nam pri gradnji kosti

Ni na zalogi

Kalcij je esencialen mineral in ga v našem telesu najdemo v precej visokem odstotku, večinoma pa tvori kostni sistem. Med njegovimi funkcijami izpostavljamo, da prispeva k normalnemu strjevanju krvi, normalni presnovi energije, normalnemu delovanju mišic, normalni nevrotransmisiji, normalnemu delovanju prebavnih encimov, celični delitvi in procesu diferenciacije ter je nujen za vzdrževanje kosti in zob v normalnem stanju.

Magnezij je tudi eden izmed pomembnih mineralov, ki ga najdemo predvsem v kosteh in večini človeških tkiv. Vključen je v proces nastajanja beljakovin, potreben je za ravnovesje elektrolitov ter preprečevanje utrujenosti in izčrpanosti. Potreben je za normalen razvoj živčnega sistema.

Cink poznamo predvsem kot mineral, ki ima vlogo pri delovanju našega imunskega sistema. V telesu pa ima tudi številne druge funkcije, med katerimi so: Da je nujen za delitev celic, tvorbo kosti, sintezo beljakovin, sodeluje na številnih metabolnih poteh in ščiti pred oksidativnimi poškodbami.

Uporaba

Priporočen dnevni odmerek: 1 tableta
Pakiranje vsebuje: 50 tablet / 50 odmerkov

Vzemite 1 tableto na dan z dovolj vode ali po navodilih zdravstvenega osebja.

Shranjevanje: V suhem, temnem in hladnem prostoru. Ne izpostavljati direktni sončni svetlobi.

Nasvet: Izdelek je prehransko dopolnilo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. V primeru nosečnosti, dojenja, jemanja zdravil ali drugih zdravstvenih težav, se pred uporabo posvetujte z zdravnikom. Če med jemanjem opazite kakršne koli neželene učinke, prenehajte z uporabo in se posvetujte z zdravnikom. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Sestavine

Aktivne sestavine: kalcijev karbonat (360 mg), magnezijev oksid (150 mg), cinkov glukonat (9 mg), magnezijev glukonat, kalcijev glukonat in cinkov citrat

Pomožne snovi: koruzni škrob, cinkov glukonat, magnezijev stearat, silicijev dioksid (sredstvo proti strjevanju).