Koralni kalcij

Ni na zalogi

9,99 

Kalcij je najbolj pogost mineral v telesu, največ ga najdemo v kosteh in zobeh. Ustrezna preskrbljenost s kalcijem je pomembna v vseh življenjskih obdobjih, tako med odraščanjem, saj je takrat rast telesa in predvsem okostja najhitrejša, pri starejših odraslih pa zato, ker se kostna gostota z leti začne zmanjševati. Koralni kalcij v kapsulah ima vlogo pri tvorbi kosti, zob, sklepov, tvorbi nevrotransmiterjev in pravilnem delovanju mišičnega sistema.

  • Kalcij je potreben za ohranjanje zdravih kosti in zob
  • Kalcij prispeva k delovanju mišic
  • Kalcij prispeva k normalnemu prenosu živčnih impulzov
  • Kalcij prispeva k normalnemu strjevanju krvi
  • Kalcij prispeva k sproščanju energije pri presnovi
  • Kalcij prispeva k normalnemu delovanju prebavnih encimov
  • Kalcij ima vlogo pri delitvi in specializaciji celic

Ni na zalogi

Kalcij je zelo pomemben mineral, ki ga v našem telesu najdemo v visokem odstotku, večinoma pa tvori kostni sistem. Med njegovimi funkcijami izpostavljamo, da prispeva: k normalnemu strjevanju krvi, normalni presnovi energije, normalnemu delovanju mišic, normalnemu nevrotransmisiji, normalnemu delovanju prebavnih encimov, celični delitvi in ​​procesu diferenciacije ter je nujen za vzdrževanje kosti in zob v normalnem stanju. pogoji.

Znižana mineralna kostna gostota, ki lahko nastane kot posledica nezadostne preskrbljenosti s kalcijem, predstavlja tveganje za nastanek osteoporoze in zlome. Ljudje s (pre)nizkim vnosom kalcija imajo tudi večje tveganje za povišan krvni tlak in druge težave.

Uporaba

Priporočen dnevni odmerek: 3 kapsule
Pakiranje vsebuje: 50 kapsul

Vzemite do 3 kapsule na dan, po 1 kapsulo pred vsakim obrokom ali po navodilih zdravstvenega osebja.

Shranjevanje: V suhem, temnem in hladnem prostoru. Ne izpostavljati direktni sončni svetlobi.

Nasvet: Izdelek je prehransko dopolnilo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. V primeru nosečnosti, dojenja, jemanja zdravil ali drugih zdravstvenih težav, se pred uporabo posvetujte z zdravnikom. Če med jemanjem opazite kakršne koli neželene učinke, prenehajte z uporabo in se posvetujte z zdravnikom. Ni primerno za otroke do 12. leta. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Sestavine

Kalcijev karbonat morskega izvora.

Druge sestavine: mikrokristalna celuloza, magnezijev stearat (sredstvo proti strjevanju), želatinasti ovoj.