Magnezij v kapsulah

Ni na zalogi

23,85 

Magnezij ima zelo pomembno vlogo v našem telesu, zato ga lahko ob pomanjkanju ali za preprečevanje pomanjkanja dodajamo v obliki prehranskih dopolnil, saj ga naše telo samo ne more izdelovati. Naravni magnezij v obliki kapsul predstavlja telesu bio razpoložljivo obliko magnezija.

 • 240 kapsul – os 120 do 240 dnevna zaloga
 • Dnevni odmerek 440 mg
 • prispeva k ohranjanju zdravih kosti in zob
 • idealen za podporo kosti in mišic
 • podpira normalno delovanje metabolizma
 • brez GSO, brez glutena in primerno za vegane

Ni na zalogi

Magnezij je mineral, ki nam ga pogosto primanjkuje. Znaki pomanjkanja magnezija se lahko kažejo znaki v obliki mišičnih krčev, glavobolov migren, utrujenosti, srčne aritmije, visokega krvnega tlaka …

Pomanjkanje magnezija – Zakaj pride do tega?

Pomanjkanje magnezija je pogost pojav, še posebej pri aktivnih in tistih, ki ne jedo dovolj z magnezijem bogate hrane. Do pomanjkanja magnezija pride zaradi zmanjšane oskrbe z magnezijem – bodisi zaradi večje porabe magnezija v telesu ali zaradi nezadostne oskrbe telesa z magnezijem. Najpogostejši vzroki pomanjkanja magnezija so preveč enolična prehrana, ki ni dovolj bogata z minerali, telesne aktivnosti in športi, kjer naše telo porabi večjo količino magnezija skozi znojenje. Do manjše zaloge magnezija v telesu lahko pride tudi in ob jemanju določenih zdravil (zaviralci kisline, zdravila za odvajanje vode), povečano potrebo po magneziju pa imajo tudi sladkorni bolniki.

Kako ukrepati primeru pomanjkanja magnezija?

V primeru pomanjkanja magnezija je dobro, da ga dodajate v obliki prehranskih dopolnil v dovolj visoki vrednosti oz. ustrezni količini, saj vsega zaužitega magnezija telo ne more uporabiti. Za zelo učinkovitega in telesu dostopnega se je izkazal magnezij v obliki magnezijevega citrata. Magnezijev citrat je gradnik v telesu in ga zato telo zelo dobro prenaša, je pa tudi hitro aktiven.

Kakšno vlogo ima magnezij v našem telesu?

Magnezij v našem telesu opravlja oz. prispeva k naslednjim funkcijam:

 • prispeva k delovanju mišic,
 • prispeva k zmanjševanju utrujenosti in/ali izčrpanosti,
 • prispeva k sproščanju energije pri presnovi,
 • prispeva k ohranjanju zdravih kosti in zob,
 • prispeva k delovanju živčnega sistema,
 • prispeva k ravnotežju elektrolitov,
 • ima vlogo pri sintezi beljakovin,
 • ima vlogo pri delitvi celic,
 • prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju.

Zakaj je magnezij tako pomemben mineral?

Magnezij v obliki citrata je ena najbolj absorptivnih oblik magnezija, pomembnega minerala, ki je potreben za številne presnovne reakcije in procese v telesu. Včasih ga opisujejo kot »slano odvajalo«, ker pomaga pri čiščenju črevesja, to pa mu uspe s povečanjem količine vode in drugih tekočin v tankem črevesju.

Koristni učinki magnezija

Pomaga odpraviti zaprtje

Zaradi svoje sestave magnezij dobesedno vleče vodo v črevesje. Blato absorbira vodo in spodbuja prebavila ter sprošča mišice okrog prebavil, s tem pa pomaga urediti prebavo in odpraviti zaprtje.

Prispeva k normalnemu delovanju mišic in živcev

Magnezij je tudi elektrolit, ki je še posebno pomemben za mišice in živčne celice. Z rednim vnosom magnezijevega citrata se boste lažje sprostili in bolje spali.

Srce

Magnezij igra pomembno vlogo pri normalnem delovanju srca, ohranjanju kostne gostote, pljučne funkcije in zdrave ravni glukoze v krvi. Ustrezna raven je pomembna za vzdrževanje normalnega krvnega tlaka in srčnega ritma.

Kosti

Magnezij je potreben tudi za pravilno absorpcijo vitamina D. Vitamin D in magnezij skupaj s kalcijem in vitaminom K pomagata uravnavati kostni metabolizem in ohranjati kostno gostoto.

Komu je namenjen magnezij?

Magnezij je primeren za odrasle vseh starosti. Še posebno koristen je lahko za ljudi, ki redno trenirajo ali se ukvarjajo s katero koli obliko rekreacije, saj je magnezij eden izmed mineralov, ki ga med potenjem izgubljamo. Z dodatkom magnezija v svojo prehrano se boste lažje izognili utrujenosti in izčrpanosti, obenem pa bo magnezij pomagal vzdrževati ravnovesje elektrolitov in spodbudil normalno presnovo energije.

Uporaba

Priporočen dnevni odmerek: 1 do 2 kapsuli
Pakiranje vsebuje: 240 kapsul / 120 ali 240 odmerkov

1-2 kapsuli na dan med obrokom z vodo ali po navodilih zdravstvenega osebja.

Shranjevanje: V suhem, temnem in hladnem prostoru. Ne izpostavljati direktni sončni svetlobi.
Nasvet: Izdelek je prehransko dopolnilo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. V primeru nosečnosti, dojenja, jemanja zdravil ali drugih zdravstvenih težav, se pred uporabo posvetujte z zdravnikom. Če med jemanjem opazite kakršne koli neželene učinke, prenehajte z uporabo in se posvetujte z zdravnikom. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Sestavine

Magnezij (kot magnezijev citrat).

Informacije o hranilni vrednosti

SESTAVINANA ODMEREK (2 kapsuli)%RVH*
Magnezijev citrat

 • elementarnega magnezija
1480 mg

440 mg

116

Druge sestavine: sredstvi proti strjevanju: magnezijev stearat, silicijev dioksid, ovoj kapsule: hipromeloza (HPMC)

* Referenčna vrednost hranil / •RVH ni določena

Trenutno v akciji

-16%
Original price was: 19,90 €.Current price is: 16,72 €.
-14%
Original price was: 13,90 €.Current price is: 11,95 €.
-12%
Original price was: 23,95 €.Current price is: 21,08 €.
-14%
Original price was: 27,47 €.Current price is: 23,62 €.
-17%
Original price was: 19,95 €.Current price is: 16,56 €.
-14%
Original price was: 36,95 €.Current price is: 31,78 €.
-12%
Original price was: 19,95 €.Current price is: 17,56 €.
-15%
Original price was: 19,99 €.Current price is: 16,99 €.