Olje sibirske cedre – cedrino olje, hladno stiskano

Ni na zalogi

19,80 

Olje sibirske cedre z Altaja je olje najvišje kakovosti vsebuje številne vitamine in minerale. Hladno stiskano cedrino olje je obogateno tudi s celo paleto antioksidantov.

Ni na zalogi

Cedrino olje se proizvaja s hladnim stiskanjem iz cedrinih oreščkov, nabranih na odročnih območjih sibirske tajge. Tako se pridobiva najbolj kakovostno cedrino olje, hkrati pa ohranja njegovo naravno moč, okus in aromo.

Kaj vsebuje olje sibirske cedre

Olje sibirske cedre vsebuje številne vitamine in minerale, obogateno pa je tudi s celo paleto antioksidantov. Olje sibirske cedre vsebuje naslednje antioksidante: vitamina C in E ter betakaroten. Pomembno je tudi delovanje pantotenske kisline ter B kompleksa nasploh.

Pozdrav iz Sibirije

V Sibiriji prebivalci s pridom izkoriščajo darove iz narave z rednim jemanjem olja sibirske cedre. Dan začnejo s posebnim ritualom: 1 žlička olja sibirske cedre nato 1 žličko medu ter žličko cvetnega prahu.

Cedrino olje je bogat vir vitaminov in mineralov

Cedrino olje je izredno bogato z vitaminom E, saj ga vsebuje kar 5-krat več kot na primer oljčno olje, kar pozitivno vpliva na številne človeške sisteme. Vitamin E je namreč močan antioksidant in ščiti telo pred učinki prostih radikalov. Cedrino olje vsebuje tudi redko nastajajočo gama-linolensko kislino.

Izdelek hladno stiskano cedrino olje vsebuje tudi številne mineralne snovi, ki so pomembne za delovanje celotnega človeškega organizma. Omeniti velja tudi vsebnost jodidnih ionov, ki pripomorejo k obnavljanju zalog tega pomembnega elementa. Ustrezna vsebnost joda je izrazito pomembna za normalno delovanje človeškega organizma.

Olje sibirske cedre vsebuje tudi koristne maščobne kisline

Posebno dodano vrednost v olju predstavljajo tudi esencialne maščobne kisline Omega-6 in Omega-3, ki se v telesu ne sintetizirajo, zato jih moramo pridobiti s hrano.

Uporaba

Uporaba in odmerjanje: 1 čajna žlička 2.-3. krat dnevno pred obrokom. Primerno za dolgotrajno uporabo. Uporabljati hladno.

Opozorila: Olje sibirske cedre je prehransko dopolnilo. Uživanje prehranskega dopolnila priporočamo v okviru raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Lahko vsebuje sledi orehov in sezamovih semen. Pred povečanjem priporočene dnevne količine se posvetujte s svojim zdravnikom. Primerno za dieto brez glutena. Ne uporabljajte, če ste preobčutljivi za katero koli sestavino.

Količina: 100 ml

Sestavine

Vsebina: 100% hladno stiskano cedrino olje (Pinus Sibirica) brez dodatkov ali po navodilih zdravstvenega osebja.

Trenutno v akciji

-16%
Original price was: 19,90 €.Current price is: 16,72 €.
-14%
Original price was: 13,90 €.Current price is: 11,95 €.
-12%
Original price was: 23,95 €.Current price is: 21,08 €.
-14%
Original price was: 27,47 €.Current price is: 23,62 €.
-17%
Original price was: 19,95 €.Current price is: 16,56 €.
-14%
Original price was: 36,95 €.Current price is: 31,78 €.
-12%
Original price was: 19,95 €.Current price is: 17,56 €.
-15%
Original price was: 19,99 €.Current price is: 16,99 €.