Veganske Omega-3 EPA+DHA

Izdelek je na zalogi

21,90 

Veganske omega-3 mehke rastlinske kapsule. Prve izključno rastlinske DHA in EPA omega-3 maščobne kisline v olju alg – brez ribjega olja! Esencialne omega-3 maščobne kisline z aktivnima sestavinama DHA in EPA, ki ju vsebuje Ovega3™life, se pridobivajo iz olja alg. Izdelek je primeren tudi za vegetarijance in vegane.

  • Ovega3™life je visokokakovosten izdelek
  • Ena kapsula vsebuje 250 mg aktivnih EPA+DHA omega-3 maščobnih kislin.
  • Prvo olje alg z aktivnimi omega-3 maščobnimi kislinami DHA in EPA

4 na zalogi

Skupaj:

Predstavljamo vam prve izključno rastlinske omega-3 maščobne kisline v olju alg z EPA – brez ribjega olja! Esencialne omega-3 maščobne kisline z aktivnima sestavinama EPA 80 mg in DHA 170 mg, ki jih vsebuje Ovega3™life, so pridobljene iz olja alg. Olje iz alg in kapsule, ki jih uporabljamo, so veganske in 100 % brez nečistoč. Izdelek je primeren tudi za vegetarijance in vegane. Ovega3™life je visokokakovosten izdelek, vendar kljub temu cenovno ugoden.

Ovega3™life vsebuje aktivni snovi omega-3 DHA, dokozaheksaenojsko kislino ter EPA, eikozapentaenojsko kislino. Aktivne omega-3 maščobne kisline so pomembne za naše telo in se ne more primerjati z drugimi omega-3 maščobnimi kislinami, ki so v obliki ALA, alfa linolenske kisline. ALA, alfa linolenska kislina, ni aktivna snov in jo mora naša telesa v kompleksnem procesu najprej spremeniti v aktivne snovi omega-3, DHA, EPA, DPA ali OTA. 90 % snovi se izgubi, ko naše telo pretvori ALA v DHA. To pomeni, da od 2000 mg omega-3 alfa linolenske kisline le 10 % ali 200 mg aktivne snovi omega-3, dokozaheksaenojske kisline, ostane po tem, ko naše telo zaključi proces.

EPA in DHA

  • EPA in DHA prispevata k normalnemu delovanju srca
  • DHA in EPA prispevata k vzdrževanju normalnega krvnega tlaka
  • DHA in EPA prispevata k vzdrževanju normalne ravni trigliceridov v krvi
  • Vnos DHA pri materi prispeva k normalnemu razvoju možganov ploda in dojenih otrok.
  • Vnos DHA pri materi prispeva k normalnemu razvoju očesa ploda in dojenih otrok.
  • DHA prispeva k vzdrževanju normalnega delovanja možganov.
  • DHA prispeva k ohranjanju normalnega vida. 

Ovega3™life – kakovostne Omega-3, brez želatine

Ovega3™life je narejen iz najkakovostnejših biološko razpoložljivih sestavin. Ovega3™life je bil zasnovan tako, da pomaga zadovoljiti potrebe po aktivnih omega-3 maščobnih kislinah pri odraslih, mladostnikih in otrocih, starejših od 7 let.

Vsaka kapsula Ovega3™life vsebuje 200 mg visokokakovostne, aktivne rastlinske DHA omega-3 maščobne kisline v olju iz schizochytrium sp. mikroalge. Kapsule so majhne, ​​mehke, brez želatine in jih je enostavno pogoltniti. Ta izdelek je primeren tudi za vegetarijance in vegane.

Omega-3 vpliva na uravnavanje lipidov v krvi

Omega-3 maščobne kisline so esencialne. Naše telo jih ne more proizvajati in je odvisno od naše prehrane. Omega-3 maščobne kisline so vgrajene v celično membrano in so ključnega pomena za njihovo proizvodnjo in delovanje. Omega-3 maščobne kisline pozitivno vplivajo na uravnavanje lipidov v krvi.

Veganske Omega-3 za bodoče matere

Omega-3 maščobne kisline vplivajo na razvoj možganov in oči pri dojenčkih. Stranski produkti omega-3, eikozanoidi, vplivajo na številne presnovne procese in funkcije.

Gradnik za oči in možgane

60 % vseh maščobnih kislin v očesni mrežnici in 40 % ali večina nenasičenih možganskih lipidov je sestavljenih iz omega-3 maščobne kisline DHA. Omega-3 zmanjšuje negativne učinke arahidonske kisline, ki je omega-6 maščobna kislina in je preveč zaužijemo, ko uživamo živila živalskega izvora.

Za bodoče mamice

Omega-3 maščobne kisline vplivajo na razvoj možganov in oči pri dojenčkih. Stranski produkti omega-3, eikozanoidi, vplivajo na številne presnovne procese in funkcije.

Premalo omega-3 maščobnih kislin

Omega-6 maščobne kisline vplivajo na našo sposobnost absorpcije omega-3 maščobnih kislin. Preveč omega-6 maščobnih kislin v naši prehrani upočasni absorpcijo omega-3 maščobnih kislin. Nemško poročilo o prehrani iz leta 2000 in avstrijsko poročilo o prehrani iz leta 2003 sta ugotovila, da prebivalstvo v svoji dnevni prehrani uživa preveč omega-6. Glede na poročila o prehrani je trenutno razmerje med omega-6 in omega-3 8 : 1. Po znanstvenih ugotovitvah pa bi moralo biti 5 : 1. To pomeni, da moramo zmanjšati porabo omega-6 maščobnih kislin kot so linolna kislina, gama-linolenska kislina in arahidonska kislina in/ali povečamo porabo omega-3.

Majhne rastlinske kapsule brez želatine

Mnogi ljudje imajo težave pri požiranju velikih kapsul. Zato smo kapsule Ovega3™life naredili majhne. Kapsule so pogosto narejene iz želatine. Kapsule Ovega3™life so narejene iz modificiranega krompirjevega škroba in so brez želatine.

Uporaba

Priporočen dnevni odmerek: 1 kapsula
Pakiranje vsebuje: 60 kapsul / 60 odmerkov

1 kapsula na dan med obrokom z vodo ali po navodilih zdravstvenega osebja.

Shranjevanje: V suhem, temnem in hladnem prostoru. Ne izpostavljati direktni sončni svetlobi.

Nasvet: Izdelek je prehransko dopolnilo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. V primeru nosečnosti, dojenja, jemanja zdravil ali drugih zdravstvenih težav, se pred uporabo posvetujte z zdravnikom. Če med jemanjem opazite kakršne koli neželene učinke, prenehajte z uporabo in se posvetujte z zdravnikom. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Sestavine

Informacije o hranilni vrednosti

SESTAVINE NA ODMEREK %RVH*
Omega 3 (rastlinski vir:  mikroalga Schizochytrium sp.)

-DHA

-EPA

250mg

170 mg

80 mg

Druge sestavine: Antioksidant: izvleček tokoferola. Mehke rastlinske kapice, narejene v Italiji: modificiran visok glicerin, karagenan, regulator kislosti.

* Referenčna vrednost hranil / •RVH ni določena

On sale

Veganske Omega-3 Ovega3 EPA + DHA
Veganske Omega-3 EPA+DHA

4 na zalogi

Skupaj: