Kalij (Kalijev citrat)

Izdelek je na zalogi

24,89 

Kalij je eden najpomembnejših mineralov v telesu. Prispeva k delovanju živčnega sistema, uravnava ravnovesje tekočine in zagotavlja, da se mišice skrčijo in sprostijo. Kalijev citrat je naravni dodatek, ki lahko pomaga uravnavati raven kalija v telesu in prispeva k splošnemu počutju. Kalij ima tudi vlogo pri vzdrževanju normalnega krvnega tlaka.

  • Močna formula, vsak odmerek vsebuje 1000 mg kalija
  • 180 tablet na pakiranje za 3 mesece
  • Primerno za vegane in vegetarijance
  • Prispeva k normalnemu delovanju živčnega sistema, mišic in krvnega tlaka

24 na zalogi

Skupaj:

Pomanjkanje kalija ali hipokalemija se lahko izraža v obliki številnih neprijetnih simptomom, kot so bolečine v mišicah, odrevenelost, zaprtje, pogosta napihnjenost ali utrujenost. Kalij lahko dodajamo v obliki prehranskega dopolnila kalijevega citrata, ki ga enostavno vzamemo med obrokom.

Kalij – esencialni mineral in elektrolit

Kalij ima ključno vlogo pri splošnem počutju, saj spodbuja krčenje mišic, hkrati pa podpira prevodnost živčnih impulzov in delovanje ledvic. Kot elektrolit uravnava tudi ravnovesje tekočin v telesu, kar pomaga ohranjati delovanje živčnih celic in zdrav srčni utrip. Pomanjkanje kalija ali hipokalemija se lahko kaže v različnih neprijetnih simptomih, ki vključujejo mišične krče in poškodbe mišic, splošno utrujenost, zasoplost, zaspanost, odrevenelost, pogosto napihnjenost in zaprtje.

Večina kalija v telesu se nahaja v celicah, kar 80% ga najdemo v mišičnih celicah, preostalih 20% pa v kosteh, jetrih in krvnih celicah. Zaradi svoje vključenosti v splošno delovanje telesa je kalij uvrščen med esencialne minerale in ga je potrebno vzdrževati na normalni ravni za dobro zdravje in počutje.

Komu je namenjen kalijev citrat?

Kalijev citrat se priporoča za vzdrževanje normalno delovanje mišične funkcije, živčnega sistema ter krvnega tlaka. Naš izdelek vsebuje močan in visoko kakovosten kalij v obliki tablet, zato je učinkovit in hkrati enostaven za uporabo. S 180 tabletami na pakiranje si boste zagotovili kar 3-mesečno oskrbo s kalijem, ki je primeren za vegane.

Uporaba

Priporočen dnevni odmerek: 2 tableti
Pakiranje vsebuje: 180 tablet / 90 odmerkov

2 tableti na dan med obrokom z vodo ali po navodilih zdravstvenega osebja.

Shranjevanje: V suhem, temnem in hladnem prostoru. Ne izpostavljati direktni sončni svetlobi.

Nasvet: Izdelek je prehransko dopolnilo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. V primeru nosečnosti, dojenja, jemanja zdravil ali drugih zdravstvenih težav, se pred uporabo posvetujte z zdravnikom. Če med jemanjem opazite kakršne koli neželene učinke, prenehajte z uporabo in se posvetujte z zdravnikom. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Za kalijev citrat ni znanih stranskih učinkov. Ne jemljite kalijevega citrata, če imate hudo ledvično bolezen ali okvaro srca, Addisonovo bolezen, visoko raven kalija ali natrija ali ste močno dehidrirani. Bodite pazljivi pri uporabi izdelkov, ki vsebujejo citronsko kislino (citratov), če imate težave s požiralnikom, želodcem ali črevesjem, saj to lahko otežuje požiranje ali prebavo tablet.

Sestavine

Kalijev citrat

Informacije o hranilni vrednosti

SESTAVINE NA ODMEREK %RVH*
Kalijev citrat 1000 mg 50
Druge sestavine: Magnezijev stearat, silicijev dioksid, mikrokristalna celuloza

* Referenčna vrednost hranil / •RVH ni določena

On sale

Kalij (Kalijev citrat)
Kalij (Kalijev citrat)

24 na zalogi

Skupaj: