Vitamin D3 + K2 4000 IU

Ni na zalogi

19,99 

Vitamin D3 + K2 vas oskrbi z edinstveno kombinacijo vitaminov D3 in K2, ki skupaj podpirata normalno delovanje vašega imunskega sistema ter vzdrževanje kosti.

Ob vitaminu D je za pravilno nalaganje kalcija v kosti ter preprečevanje kalcinacije ožilja ključnega pomena vitamin K2.

 • Kakovosten in naravni Vitamin D
 • Za še boljši učinek je dodan tudi vitamin K2
 • Odlična absorpcija
 • Brez GSO, brez nepotrebnih dodatkov
 • Močnih 4000 IU v vsakem odmerku
 • 240 tablet na pakiranje
 • Primerno za vegetarijance

Ni na zalogi

Tablete Vitamin D3 + K2 vsebujejo visok, močan odmerek (4000IU). Vitamin D3 je naravnega izvora, ki mu je za optimalno izkoriščenost in delovanje dodan vitamin K2, ki skrbi za pravilno nalaganje klacija v kosti. Ste vedeli, da večini Slovencev primanjkuje vitamina D? Zato strokovnjaki svetujejo, da ga nadomeščamo vse leto, saj ga zaradi sodobnega življenjskega sloga in delovnega časa ne dobimo dovolj z izpostavljenostjo soncu. V Sloveniji je namreč najbolj optimalen čas, ko naša koža ob izpostavljenosti soncu tvori vitamin D od aprila do septembra med 10. in 16. uro.

Vitamin D:

 • Vitamin D prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema.
 • Vitamin D prispeva k vzdrževanju normalnih kosti in zob
 • Vitamin D prispeva k normalni ravni kalcija v krvi.
 • Vitamin K prispeva k ohranjanju zdravih kosti.

Veliki večini Slovencev primanjkuje vitamina D, predvsem zaradi sodobnega življenjskega sloga. Strokovnjaki priporočajo nadomeščanje vsaj v času med oktobrom in aprilom, saj ga v tem obdobju ne moremo pridobiti naravno. Že od samega začetka epidemije je Vitamin D predmet številnih raziskav in strokovnih razprav, saj ima dokazano pomemben vpliv na delovanje imunskega sistema.

Komu priporočamo dodajanje vitamina D3 in K2?

 • V mesecih od oktobra do aprila praktično vsem, saj na naši lokaciji v tem času ni dovolj UVB žarkov za ustrezno sintezo vitamina D v koži;
 • Tistim, ki so v času med 10 in 16. uro v zaprtih prostorih, pisarnah, … ;
 • Tistim, ki imajo slabšo odpornost in pogosto podležejo različnim okužbam.
 • Starejšim osebam, saj se navadno manj gibljejo zunaj, nekateri so tudi že na primer v domovih starejših občanov, … tudi koža z leti težje tvori vitamin D3;

Zakaj dodajamo vitamin D3?

Vitamin D je smiselno dodajati v obliki prehranskega dopolnila, če vam ne uspe preživeti dovolj časa na soncu in pa v zgodnjih pomladnih, še posebej pa v jesenskih in zimskih mesecih, ko naša koža ni izpostavljena zadostni količini sonca, kar pa je potrebno za proizvodnjo ustreznih količin vitamina D. Zadostna količina vitamina D je nujna za normalno delovanje imunskega sistema, prav tako pa za vzdrževanje zdravja kosti. Še posebej v jesenskih in zimskih mesecih, ko smo direktni sončni svetlobi manj izpostavljeni in našo kožo prekrivajo oblačila, ki žarkom preprečujejo dostop do kože, je priporočljivo dodajanje vitamina D.

Prav tako naš Vitamin D vključuje dodaten bonus v obliki vitamina K2 (100µg). Znano je, da vitamin K pomaga ohranjati zdrave kosti, in v kombinaciji z vitaminom D zagotavlja, da se kalcij ne samo absorbira, temveč ga tudi pošlje v vaše kosti tja, kjer je najbolj potreben.

Vitamin D3 z močjo 4000IU in 100μg vitamina K2 na odmerek – z zaužitjem le ene mikro tablete na dan, boste vašemu imunskemu sistemu in kostem s tem vrhunskim dodatkom zagotovili naravni zagon!

Kaj so tablete Vitamin D3 + K2?

To naravno prehransko dopolnilo je sestavljeno iz vitaminov D3 in K2 vrhunske kakovosti in je večnamenski vitaminski dodatek. Vitamina D3 in K2 združena pomagata vzdrževati zdravje kosti, obenem pa poskrbita za normalno delovanje imunskega sistema. Mikro tablete so enostavne za uporabo in se lahko brez težav vključijo v vašo dnevno rutino. Potrebno je tudi poudariti, da je najboljša kombinacija dopolnila z vitaminom D skupaj z vitaminom K2, saj sinergično skrbita za pravilno nalaganje kalcija v tkiva, kar preprečuje kalcinacijo ožilja – nalaganje kalcija v ožilju.

Naravni vitamin D je pomemben tudi za zdravje kosti

Zadostna preskrbljenost telesa z vitamini in minerali pogojuje zdravje kosti, se pravi njihovo gostoto in trdnost. Ste vedeli, da je prav vloga vitamina D, ki usmerja kalcij do točke, kjer se nalaga oz. absorbira? Se pravi tudi, če vam kalcija primanjkuje in ga jemljete kot dodatek, ali pa če ga uživate dovolj, se ne bo absorbiral v kosti, če vam primanjkuje vitamina D. Vpliva pa tudi še na nekatere druge procese v našem telesu.

Komu so tablete Vitamin D3 K2 namenjene?

Dodatki z vitaminom D, kot je tudi naš D3 K2 se priporočajo vsakomur, ki želi podpreti svoj imunski sistem in kosti. Zaradi dodanega vitamina K je to naravno prehransko dopolnilo idealno za vsakogar, ki želi poskrbeti za zdravje svojih kosti. Tablete Vitamin D3 + K2 so enostavne za uživanje, zato jih lahko priročno vključite v svojo dnevno rutino, ne glede na to, kako naporen je vaš vsakdanjik.

Uporaba

Priporočen dnevni odmerek: 1 tableta
Pakiranje vsebuje: 240 tablet / 240 odmerkov

1 tableta na dan med obrokom z vodo ali po navodilih zdravstvenega osebja.

Shranjevanje: V suhem, temnem in hladnem prostoru. Ne izpostavljati direktni sončni svetlobi. S hranjenjem v hladilniku lahko še dodatno podaljšate obstojnost vitaminom.

Nasvet: Izdelek je prehransko dopolnilo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. V primeru nosečnosti, dojenja, jemanja zdravil ali drugih zdravstvenih težav, se pred uporabo posvetujte z zdravnikom. Če med jemanjem opazite kakršne koli neželene učinke, prenehajte z uporabo in se posvetujte z zdravnikom. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Sestavine

Vitamin D3 (holekalciferol), Vitamin K2 2% MK-7.

Informacije o hranilni vrednosti

SESTAVINANA ODMEREK%RVH*
Vitamin D3 (holekalciferol)100 mcg / 4000 IU2000
Vitamin K2 (kot menakinon)125 mcg166
Druge sestavine: mikrokristalna celuloza, silicijev dioksid, magnezijev stearat, dikalcijev fosfat

* Referenčna vrednost hranil / •RVH ni določena

Trenutno u akciji

-15%
Original price was: 12,75 €.Current price is: 10,84 €.
-25%
Original price was: 24,95 €.Current price is: 18,71 €.
Vitamin D3 + K2
Vitamin D3 + K2 4000 IU

Ni na zalogi