Mumio ali Gorska smola (Shilajit)

Izdelek je na zalogi

17,35 

Mumio ali Shilajit je visokogorska smola rjavo-črne barve s precej ostrim vonjem, ki se še več kot 3000 let tradicionalno uporablja v ajurvedi. Mumio cenijo kot naravno sredstvo, ki s celovitim delovanjem postopoma odstranjuje globinske motnje iz organizma. Shilajit vsebuje kar 32 mineralov, vitamine A, B1, B6, B12, C, D, E i P, proteine, aminokisline, maščobne kisline …

Skupaj:

Zaradi svojih izjemnih učinkov, ki so mu jih pripisovali, je bil Mumio ali Shilajit od nekdaj zelo cenjena surovina. Bil je dražji od zlata, zato so ga lahko uživali le cesarji.

Mumio nastaja z interakcijo mikroorganizmov, fosiliziranih ostankov ter posebnih geografskih in klimatskih pogojev. Najdemo ga v težko dostopnih gorskih jamah, za katere vedo le redki domačini. Športniki mumio gorski smoli pravijo kar “eliksir rekordov”.

Mumio je povsem naravni biostimulator, ki krepi fiziološke funkcije organizma, ureja prebavo in delovanje žlez z notranjim izločanjem ter regenerira, ščiti in pomlajuje ves organizem. Mumio ne vsebuje nobenih pomožnih snovi, umetnih barvil ali konzervansov, temveč le uravnotežen kompleks naravnih aktivnih snovi.

Analize so pokazale, da shilajit vsebuje: 32 mineralov, vitamine A, B1, B6, B12, C, D, E i P, aminokisline, proteine, maščobne kisline, hipurno, elaginsko, humično in fulvično kislino, naravne steroide, sterole, kumarine(benzopirene), eterična olja, smole, vosek, benzoate, terpenoide, saponine, alkaloide, fosfolipde …

Uživanje mumia je zelo primerno v času, ko nam pade imunska odpornost, pomaga tudi pri presnovi maščob in sladkorjev in pozitivno vpliva na celotni organizem.

Oblika v kapsulah omogoča varno in praktično doziranje.

Uporaba

Priporočen dnevni odmerek: 2-3 kapsule
Pakiranje vsebuje: 60 kapsul po 200 mg

1 kapsula 2x do 3x dnevno pred jedjo v obdobju 30 dni ali po navodilih zdravstvenega osebja. Celotno kapsulo pogoltnite s kozarcem vode, ali jo odprite in izpraznite vsebino v obrok ali v vodo. Primeren za dolgotrajno uporabo.

Shranjevanje: V suhem, temnem in hladnem prostoru. Ne izpostavljati direktni sončni svetlobi.

Nasvet: Izdelek je prehransko dopolnilo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. V primeru nosečnosti, dojenja, jemanja zdravil ali drugih zdravstvenih težav, se pred uporabo posvetujte z zdravnikom. Če med jemanjem opazite kakršne koli neželene učinke, prenehajte z uporabo in se posvetujte z zdravnikom. Ni primerno za otroke do 12. leta. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Sestavine

200 mg očiščenega 100% naravnega mumio. Ovoj kapsule: želatina.